Другото лято ще има нощен влак от София до Бургас по подбалканския път БДЖ намалява броя

...
Другото лято ще има нощен влак от София до Бургас по подбалканския път БДЖ намалява броя
Коментари Харесай

Влаковете София-Пловдив с 2 по-малко, от столицата до Кулата - с един повече

Другото лято ще има нощен влак от София до Бургас по подбалканския път
БДЖ понижава броя на директните влакове по една от най-натоварените жп линии в страната - от София до Пловдив.

От сегашните 12 дневно по направлението от столицата до втория град на страната следващата година те ще станат 10. В противоположната посока Пловдив - София, от сегашните 13 влака дневно те стават 11.

Това се планува в оповестения план за нов график за придвижване на влаковете, който ще влезе в мощ от началото на 2023 година

Сега стартира неговото публично разискване и железниците ще одобряват до 10 октомври оферти от общини и частни лица за промени в плануваното за следващата година разписание.

В новото разписание въпреки всичко има и някои спомагателни влакове. Създава се да вземем за пример нов пряк пътнически трен от Пловдив през Димитровград, Симеоновград и Нова Загора за Бургас.

От гара Бургас пък е планувано да пътува нов пряк трен през Нова Загора и Симеоновград до Свиленград.

Промяната в маршрута от София до Кулата е в прибавянето на още един интернационален пряк трен от столицата до граничния регион и те към този момент стават 3 дневно

За по-добра връзка сред северната и южната част на страната е планувано удължение на маршрута на настоящия трен сред Русе и Стара Загора.

По тази линия сега се движат 8 пътнически влака всеки ден и един от тях към този момент ще се движи и след Стара Загора и ще стига до Пловдив

Българските железници плануват за летния сезон на 2023 година нощни влакове от столицата към Бургас през подбалканския път заради засиления интерес към този маршрут, написа в прессъобщение на превозвача.

Нощни влакове се плануват и сред Горна Оряховица и Бургас, като директните вагони за него ще идват от София, Плевен и Русе. Този маршрут е очакван да свързва и пасажерите от Видин и Враца с морето.

От сдружението преди дни оповестиха началото на незабавни поправки на вагоните, които не доближават. Зам.-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски разгласи, че инспекция на БДЖ и дъщерните сдружения на превозвача посочила, че единствено тази година били отменени над 5700 бързи и пътнически влакове на територията на страната. Отделно от това те вършат и по 17 - 30 часа приблизително общо забавяне за денонощие.

Дъщерното сдружение “Товарни транспорти ” пък има 23 млн. лева несъбрани вземания. Според Папукчийски причина за всичко това било неприятното ръководство на подписаните контракти.

Една от мотрисите “Дезиро ” на “Сименс ” била нарязана на скрап 17 години след началото на употребата ѝ, в случай че междинният живот на тези влакове е 30-35 година, означи зам.- министърът.

От доставените предходната година нови локомотиви “Сименс ” седем са спрени от придвижване, на път бил да спре и осмият. Договорът за ремонта им не е следен от БДЖ. След среща с представителите на “Сименс ” било разпоредено на БДЖ всички нови локомотиви да бъдат в придвижване до края на септември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР